Vrouwen krijgen bij hartklachten minder vaak medicijnen

Schermafbeelding 2013-07-29 om 19.37.49Wat is dit nou: Hartklachten worden bij vrouwen verwaarloosd, lees ik net op nu.nl. Waarom??? We krijgen minder adviezen om de klachten te voorkomen en ontvangen minder vaak medicijnen, maar er overlijden ondertussen jaarlijks wel evenveel vrouwen als mannen aan hartfalen, zo schrijven Amerikaanse onderzoekers zondagavond in Global Heart, een vakblad van de Wereldhartfederatie. Het gaat in het bijzonder over hartklachten die ontstaan door verstoppingen van de kransslagaders. Dit zijn bloedvaten die de hartspier voorzien van bloed. Tijd dat daar verandering in komt! Lang is gedacht dat dit soort hartklachten vooral bij mannen voorkwam. Maar dit beeld is bijgesteld, nu blijkt dat het wereldwijd ook bij vrouwen de belangrijkste doodsoorzaak is. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen andere klachten hebben dan mannen. Zo is het risico op klachten bij vrouwen 64 procent als ze obesitas hebben, terwijl dat risico bij mannen 46 procent is. Dit komt mogelijk doordat ze nauwere aderen hebben dan mannen, die sneller dicht kunnen slibben en verstopt kunnen raken. Andere belangrijke risicofactoren die hoger zijn voor vrouwen zijn: slechte fysieke conditie, auto-immuunziektes en eerstegraads familieleden met hartklachten.
Verder blijkt dat vrouwen die een hartaanval krijgen als ze jonger zijn dan vijftig jaar, twee keer zo vaak overlijden als mannen in dezelfde omstandigheden. Verder overlijdt 42 procent van de vrouwen die een hartaanval krijgt binnen een jaar, terwijl dat bij mannen in 24 procent van de gevallen gebeurt.

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Seks na hartaanval voor vrouwen niet gevaarlijk
Lees ook:Mannen overlijden eerder door sporten dan vrouwen
Lees ook:Landurig te zout eten verhoogt kans op hartaanval
Lees ook:Venkel zou heftige menstruatieklachten verlichten…
Lees ook:Moeders: door jullie obesitas sterven jullie kinderen eerder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>