Nederlandse vrouw geeft haar lijf een 7!

Schermafbeelding 2013-07-10 om 09.52.14Ben jij tevreden met je lijf? Ik ben drie maanden zwanger en vind het wat minder momenteel. Maar in normale staat kan ik wel tevreden zijn hoor. Net als veel andere Nederlandse vrouwen. Want bijna 60 procent van de Nederlandse vrouwen geeft haar lijf als rapportcijfer een 7 of hoger, zo blijkt uit een onderzoek van weekblad Viva onder 1050 vrouwen. Dat is toch keurig? Bijna 30 procent van de ondervraagden vindt dat ze mooie ogen heeft, zo blijkt uit het onderzoek. Zo’n 18 procent vindt haar haren mooi en 17 procent is positief over haar gezicht. Eveneens 17 procent is zeer tevreden met haar figuur. Bovendien blijkt dat slank niet langer de norm is. Het meest begerenswaardig zijn volgens 31 procent van de ondervraagde vrouwen de rondingen van zangeres Beyoncé. Het sportieve lijf van Cameron Diaz scoort 28 procent en de tengere Kate Moss is voor maar 9 procent een voorbeeld.
Nederlandse vrouwen zijn wel behoorlijk bezig met hun uiterlijk. Zo’n 35 procent is weleens jaloers als ze perfecte lijven in de media ziet en 9 procent zegt er zelfs een minderwaardigheidscomplex van te krijgen.  Het aanbreken van het bikiniseizoen levert voor veel vrouwen nog altijd stress op. Eén op de drie ondervraagde vrouwen baalt er dan van dat ze niet eerder naar de sportschool is gegaan om aan haar figuur te werken.
Zo’n 16 procent gaat daadwerkelijk naar een fitnesscentrum om in conditie te komen en 40 procent probeert op een andere manier een paar kilo kwijt te raken.
Minpuntjes zijn er volgens de vrouwen ook. De ‘drie B’s’ worden vaak genoemd als zorgenregio’s: 33 procent is het minst tevreden over haar buik. Benen scoren 23 procent, borsten 13 procent. Alle plussen en minnen tegen elkaar afwegend komt 60 procent echter tot de conclusie dat ze een positief zelfbeeld heeft. Aan haar lijf hoeft niets gesleuteld te worden, vindt 40 procent, zelfs niet als ze zoveel geld had dat ze alles kon laten doen wat ze wil.

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Eén op zes mannen vindt seks het belangrijkste in een relatie
Lees ook:20% vrouwen voelt zich nooit sexy
Lees ook:Mannen kunnen helemaal NIETS!
Lees ook:Vrouwen durven door striae niet in de bikini…
Lees ook:Helft vrouwen verlaat verknipt de kapsalon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>