Helon Habila vertelt bij BorderKitchen over roman

helonhabila_olieopwaterHelon Habila is op 19 februari te gast bij BorderKitchen, een initiatief van Crossing Border. De meermaals bekroonde Nigeriaanse dichter en schrijver van onder andere Olie op water wordt geïnterviewd door Toef Jaeger.

In Olie op water worden twee Nigeriaanse journalisten gerekruteerd om de ontvoerde vrouw van een Britse olie-ingenieur op te sporen. Ze gaan op weg naar de olierijke regionen van de Nigerdelta, waar milities de dienst uitmaken en waar de levens van gijzelaars het enige betaalmiddel vormen. Terwijl beide mannen de sporen van de vermiste vrouw proberen te achterhalen, verandert de reis in een missie om hun eigen verwarde levens te ontrafelen.

Over de auteur
Helon Habila (1967) werd geboren in Kaltungo, Nigeria. Hij doceert Creative Writing aan de George Mason University in Fairfax. Habila schrijft zijn nieuwste boek als Deutscher Akademischer Austauchdienst Artist-in-Berlin. In zijn romans speelt maatschappelijke ongelijkheid een belangrijke rol. Olie en water speelt zich af in de Nigerdelta, die zwaar vervuild is door westerse oliemaatschappijen ten koste van de bevolking.

[isbn]9789046813379[/isbn]

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Vrouw rijdt water in…omdat haar navigatie dat aanraadde…
Lees ook:Olie is geen vet
Lees ook:Prachtig debuut Ann Thijssen: De vrouw die blijft
Lees ook:Marc Jacobs nieuwe hoofdontwerper bij Dior?
Lees ook:Weer vergeten genoeg water te drinken? Gebruik een app!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>