Dominic Dale nieuwe Shoot-Out-kampioen

Dominic Dale heeft vanavond in Blackpool de World Snooker Shoot-Out gewonnen – en vierde dat uitbundig met een van zijn befaamde zang-acts.

In de finale klopte hij Stuart Bingham. Zoals alle partijen bij dit snel-snooker-toernooi bestond die eindstrijd uit één frame van maximaal 10 minuten. Bovendien tikte er een shotclock: 15 seconden tijdens de eerste 5 minuten, daarna 10 seconden.

Dale klopte Fergal O’Brien, Barry Hawkins, Mark Allen, Andrew Higginson en – in de halve finales – Ryan Day. De andere semifinale ging tussen Bingham en Graeme Dott.

world champs 2013 - dale-trump 2nd session

…Dale, hier op archiefbeeld, wint de Shoot-Out 2014…

Met zijn triomf lost Dale Martin Gould af als Shoot-Out-kampioen. Eerdere edities werden gewonnen door Nigel Bond in 2011 en Barry Hawkins een jaar later.

Voor de gelegenheid had Dale zijn haren geblondeerd. Met een vergelijkbare coupe won hij in 2007 ook de Shanghai Masters, zijn laatste “echte” toernooizege.

Door drukke werkzaamheden heb ik van de Shoot-Out, die vrijdagvond begon, bijna niets gezien. Uit reacties op Twitter begrijp ik dat het snooker leuk was om naar te kijken…

…maar dat het dronken en dus brallerige publiek op later op de avonden begon te vervelen.

Hoe dan, we keren gelukkig snel terug naar normaal snooker om rankingpunten: woensdag begint in Berlijn de German Masters. Het speelschema vind je bij World Snooker.

[picture Dominic Dale © 2013 snooker.blog.nl]

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Brecel tegen Woollaston bij Shoot-Out-debuut
Lees ook:SnooKort: Shoot-Out krijgt nieuwe winnaar
Lees ook:Laatste dag Main Tour-snooker in 2013
Lees ook:The Masters: Speelschema woensdag 15 januari
Lees ook:The Masters: Speelschema donderdag 16 januari

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>