Ronnie O’Sullivan wil wereldtitel op z’n 40e

Ook zelf verwachtte hij een close uitslag, maar Ronnie O’Sullivan won de Dafabet Masters-titel gisteravond met een ruime 10-4 zege op rivaal Mark Selby.

“Ik dacht dat het 10-9 of 10-8 zou worden want Mark is een vechter en er zit niet veel verschil tussen ons”, aldus O’Sullivan na de eenzijdige eindstrijd.

“Hij speelt beter als hij achter staat en je hebt niet gewonnen vóór de laatste bal.”

masters 2014 - o'sullivan-selby 1st session

…O’Sullivans volgende doel: wereldkampioen worden op z’n 40e…

O’Sullivan speelde afgelopen week veruit het beste snooker van alle 16 deelnemers. Vooral zijn magistrale partij tegen Ricky Walden zal velen in herinnering blijven.

“Dat was een one-off, ik zou dat nooit hebben kunnen doen tegen Mark”, zegt hij. “De manier waarop ik de laatste twee jaar heb staan spelen, is hoe ik de voorgaande 18 jaar had willen spelen. Beter laat dan nooit, denk ik dan maar.”

Op O’Sullivans erelijst prijken nu naast vijf WK- en vier UK-titels ook vijf Masters-zeges. De 38-jarige Engelsman zegt dat hij hiervan “nooit had kunnen dromen.”

“Het is mooi om op je 38e te spelen en te winnen want de meeste anderen zijn 20-ers of begin 30-ers”, stelt O’Sullivan. “Ik heb mezelf het doel gesteld om de wereldtitel te winnen als in de 40 ben. Tom Watson won bijna het Open op zijn 59e.”

masters 2014 - selby-o'sullivan 1st session

…Selby geloofde na de middagsessie (1-7) nog in de zege…

In zijn vijfde The Masters-finale in zeven jaar tijd had Selby gehoopt zijn vierde titel te kunnen winnen. Maar na de middagsessie leek dat al een kansloze zaak.

Hoewel, ondanks zijn 7-1 achterstand geloofde Selby er nog wel in.

“Ik had het vierde frame moeten winnen en misschien was het met 3-1 anders gelopen”, aldus Selby. “Zelfs op 7-1 voelde ik me niet kansloos en ik geloofde dat ik kon winnen. Ik wilde de druk opvoeren en mijn zelfvertrouwen opbouwen.”

Waar Selby vorig seizoen nog op weg leek naar de magische triple UK-Masters-WK nadat hij de eerste twee toernooien had gewonnen, verloor hij dit keer beide finales.

“Ik ben teleurgesteld dat ik zowel de UK- als de Masters-finale heb verloren”, zegt hij. “Ik heb de Masters al eerder gewonnen dus het doet niet zo heel veel pijn.”

[bron: World Snooker]

[pictures Ronnie O'Sullivan & Mark Selby © 2014 snooker.blog.nl]

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Meesterlijke finale: Selby tegen O’Sullivan
Lees ook:The Masters: O’Sullivan overtuigend naar 5e titel
Lees ook:Kwartet! Mark Selby wil vierde Masters-titel
Lees ook:The Masters: Speelschema zondag 19 januari
Lees ook:The Masters: Selby walst over Murphy heen, 6-1

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>