UK Ch’ship: Eerste verlies Ding na 22 rankingpartijen

Ding Junhui’s ongeslagen status is na 22 partijen ten einde: hij verloor zojuist met 4-6 van Ricky Walden in de achtste finales van het UK Championship in York.

Ding won deze herfst achtereenvolgens de Shanghai Masters, het Indian Open en het International Championship, maar gaat deze week geen vierde rankingtitel op rij winnen.

Verder haalde Stuart Bingham vanmiddag de laatste acht met een overtuigende 6-1 zege op David Morris. Op Bingham wacht mogelijk Ronnie O’Sullivan in de kwartfinales.

uk champ 2013 ding-walden

…Dings ongeslagen serie komt na 22 rankingpartijen ten einde ….

Ding liet in een 51 minuten durend tiende frame een voortreffelijke kans op een decider liggen. Nadat Walden verzuimde de partij uit te maken, miste Ding op ongelooflijke wijze de eenvoudige laatste roze bal, die daarna voor een middenpocket bleef liggen.

Walden stond bij het interval al 1-3 voor maar Ding vocht met breaks van 76 en 119 vlot terug, 3-3. Hij verzuimde echter op voorsprong te komen toen hij in frame zeven de laatste zwarte bal miste, die Walden met een gewaagde pot langs de band wél maakte.

Walden liep met een 67 uit naar 3-5, voordat Ding met een snelle 135 weer dichterbijkwam, 4-5. Meer zat er dit keer niet in voor dé uitblinker van dit lopende seizoen.

Binghams zege op Morris kwam nooit in gevaar. De Ier maakte met een 64 nog wel gelijk nadat Bingham het openingsframe won, maar daarna was het eenrichtingsverkeer.

Het resterende programma voor vandaag:

> 14.00 uur: Judd Trump – Mark Allen  |  Mark Selby – Graeme Dott
> 20.00 uur: Robert Milkins – Ronnie O’Sullivan  |  Neil Robertson – Joe Perry

Donderdag worden dan de kwartfinales gespeeld in York.

[picture Ding Junhui © 2013 snooker.blog.nl]

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:The Masters: Speelschema zondag 19 januari
Lees ook:UK Ch’ship: Weer Selby of een nieuwe winnaar?
Lees ook:UK Ch’ship: Titelverdediger Selby ontsnapt
Lees ook:The Masters: O’Sullivan heeft geen kind aan Milkins
Lees ook:UK Ch’ship: Dubbele inzet voor Selby en Robertson

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>