Naar de Main Tour? Schrijf je nu in voor de Q School

logo qschoolVanaf deze week kun je je inschrijven voor de World Snooker Q School, de snelste manier om op de Main Tour te komen.

Vanaf 10 mei 2014 vinden er weer drie toernooien plaats. Voor alle halve-finalisten – twaalf dus – ligt een tweejarig ticket voor het profcircuit klaar.

Ook spelers die deze halve finales (net) niet halen, maken kans om aan Main Tour-toernooien te mogen deelnemen. Zodra niet alle 128 profs voor een toernooi inschijven, mogen de beste overgebleven Q School-spelers die open plekken innemen.

Om die reden zien we bijvoorbeeld Mitchell Travis nu bij het UK Championship.

Klinkt allemaal leuk, maar voor sommige jonge talenten zal het inschrijfgeld van £1000 een obstakel van formaat zijn. Daar komen dan je reis- en verblijfkosten (Q School vindt dit seizoen voor het eerst in de Academy in Gloucester plaats) nog bij.

Als je echter via de Q School je Main Tour-ticket vedient, mag je in je eerste profseizoen gratis aan alle (acht?) European Tour-events meedoen.

Op die manier spaar je dan weer £800 inschrijfgeld uit.

Alle info over de World Snooker Q School 2014 vind je hier.

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:SnooKort: Nog slechts 8 proftickets via Q School
Lees ook:UK Ch’ship: Sprookje amateur Travis duurt voort
Lees ook:SnooKort: UK Ch’ship blijft in York ondanks kritiek
Lees ook:SnooKort: Shoot-Out krijgt nieuwe winnaar
Lees ook:SnooKort: Dagje golfen vóór Shoot-Out

1 Reacties // Reageer

One thought on “Naar de Main Tour? Schrijf je nu in voor de Q School

  1. Jaap van Santen

    hallo dat lijkt japie wel een poging waart en moet best te doen zijn ben al maanden aan het oefenen voor een niewe uitgading eigenlijk kost het dus alleen maar 200 pond + reis en verblijf.japie gaat ervoor!bedankt snookerblog voor de nodige informatie hier hebben wij spelers die een karierre willen maken wat aan geweldig!
    groetjes van jaap

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>