RTL Late Night staat stil bij vluchtelingenramp

humberto tanOp RTL 4 is vanavond de extra lange special van RTL Late Night te zien, een actie voor vluchtelingen. Hierbij zijn in elk geval Danny Ghosen en Art Rooijakkers voor aanwezig in de studio. Danny is dit weekend naar het Griekse eiland Kos gegaan om met eigen ogen te zien wat zich daar afspeelt. Art schuift aan om zijn ervaringen te delen vanuit zijn werk voor Stichting Vluchteling.

Verder bespreekt Humberto met Diederik Samson, fractievoorzitter van de PVDA, wat de politiek kan betekenen in de vluchtelingenproblematiek. Ook te gast is Nederlandse nieuwsfotograaf Jeroen Oerlemans. Hij werd zelf ooit ontvoerd in Syrië en kent de gevaren die vluchtelingen tegenkomen als ze op de vlucht zijn. Violet Speek vertelt haar verhaal over een opvangkamp voor vluchtelingen waar ze vanuit Unicef werkzaam is. Ali B. zingt het nummer Wanneer Gaan We Weer Naar Huis? dat hij kort geleden schreef voor War Child.

In de uitzending verder aandacht voor enkele van de vele particuliere initiatieven. Dat het besef van de ernst van de situatie en de noodzaak voor hulp leeft in Nederland is heel duidelijk: de redactie is overladen met honderden initiatieven.

De opbrengst van de avond komt ten goede aan de noodhulp voor vluchtelingen. De fondsenwerving wordt gecoördineerd door het Rode Kruis en wordt verdeeld onder een aantal hulporganisaties: Vluchtelingenwerk Nederland, Stichting Vluchteling, Save the Children, Unicef Nederland en het Rode Kruis.

RTL Late Night, 21.30 uur, RTL 4

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:NPO1 en RTL 4 met speciale uitzendingen vluchtelingen
Lees ook:Wintercollecte voor Syrië in de reclame van Rode Kruis
Lees ook:Nieuwe vormgeving RTL 4 na de zomer
Lees ook:Freestyle Games met lage score uit startblokken
Lees ook:Loop mee tegen verkrachting in Congo

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “RTL Late Night staat stil bij vluchtelingenramp

  1. hans van brugge

    vluchtelingen????? Zorg eerst dat je in eigen huis de boel op orde hebt voordat je met zielige verhalen komt, wat te denken aan de honderden christenen die vermoord worden op de meest gruwelijke manieren, helaas hoor je daar niks over want dat is niet politiek correct en levert geen stemmen op voor de verkiezingen. oude mensen die hun huis uit worden gezet omdat ze de huur niet kunnen betalen en “vluchtelingen” worden erin gezet en alles word ingericht en krijgen zakgeld waar meeste bijstand mensen jaloers op zouden worden. en wie gaat het vervolg betalen als we ze onderdak hebben gegeven? Werken???? waar??? Steun moet je geven daar is geen discussie over maar niet hier.

      /   Reply  / 
  2. Geertje Nuytemans

    Gisterenavond tijdens de uitzending wilde ik telefonisch doneren voor de vluchtelingen. Ik moest een bandje afluisteren en ik zou op een rustiger tijdstip terug gebeld worden. Helaas is dit nog niet gebeurd. Jammer dat dit niet goed is geregeld.

    M.v.g. Geertje

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>