Froukje geschokt door cases Extreem Jaloers

rtl4-froukjedeboth-extreemjaloersEén van de nieuwe hulpprogramma’s op RTL 4 dit seizoen is Extreem Jaloers. Froukje de Both schiet te hulp bij stellen waar één van de twee op ongezonde wijze de partner controleert, wantrouwt of door grote onzekerheid de relatie saboteert. En uit een voorproefje bij de najaarspresentatie (van vorige week) blijkt dat dit ver kan gaan.

De pers zag bijvoorbeeld een meisje dat bij thuiskomst van haar vriend meteen zijn mobieltje opeist en alle whatsapp-gesprekken terugleest. Andere meiden schaduwen hun partner, omdat ze vermoeden dat hij bijvoorbeeld vreemdgaat.

Jaloezie en ‘sociale controle’ gaan vaak hand in hand. En wie net aan een relatie begint en te maken krijgt met een bezitterige partner, zal daar snel een einde aan maken. Maar zulk gedrag dient zich sluipenderwijs aan. Toch trekken sommige mensen nu aan de bel en schakelen de hulp in van Extreem Jaloers.

Froukje: “Het is dus voor mij een heel interessant onderwerp. Het blijft gewoon schokkend als je door je vriendin of vriend 86 keer gebeld wordt, met de vraag waar je hangt. En omdat je van diegene houdt, neem je de telefoon op. Ik weet wel zeker dat we veel stellen kunnen helpen.”

Froukje schiet te hulp met psychologen Steven Pont en Chiara Bijl. Steven Pont is op veel gebieden actief, zowel als docent en therapeut, maar ook als auteur van boeken, columns en artikelen. Chiara Bijl is GZ-psycholoog en psychotherapeut en was jaren verbonden aan het passie-panel van het magazine Cosmopolitan, waar zij lezeressen adviseerde op het gebied van relaties. Lukt het hen om de relatie weer gezond te krijgen?

Extreem Jaloers, 20.30 uur, RTL 5

Zie ook:
- RTL 4 zet meer lach naast hulp-tv

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Kans op huwelijksaanzoek op vakantie 1 op 7
Lees ook:Koosnaampjes in een relatie zorgen voor intimiteit
Lees ook:Nederlandse single heeft grootste kans op Duitse vakantieliefde
Lees ook:Naar bed gaan met vrienden niet zo verstandig
Lees ook:Slaap jij nog naast je eigen vent?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Froukje geschokt door cases Extreem Jaloers

  1. Caroline

    ik heb de eerste aflevering gezien en ik ben bang dat de geboden behandeling geen recht doet aan de behoefte van meneer. In mijn ogen is het beste advies om hem te verwijzen voor diagnostiek voor autisme. Vanuit mijn werkervaring lijkt dit zeer waarschijnlijk. Hulpverleners mogen hier echt beter op letten. Deze man herkent zich niet in alle emotionele duidingen methodes om te verwerken en dat maakt dan meer stuk dan heel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>