RTL mengt zich in VOD-strijd met overname Videoland

Schermafbeelding 2013-08-07 om 10.26.10Video on demand (VOD) heeft de toekomst, zo lijkt het nu althans. De consument wil zelf bepalen wanneer ze wat bekijken/beluisteren, of het nu gaat om series, films of muziek. Via digitale televisie zijn al wat verhuurdiensten beschikbaar, RTL mengt zich nu in die strijd met de overname van Videoland. Anders dan bijvoorbeeld Pathé Thuis hoef je straks bij Videoland niet per film te betalen, maar kun je voor een vast bedrag per maand onbeperkt kijken.

Bij de muziek on demand-tak heeft Spotify daarvoor de weg vrijgemaakt. Exacte cijfers van die dienst zijn niet bekend, maar Spotify zegt al meer dan een half miljard dollar te hebben uitgekeerd aan artiesten, eind dit jaar zou de grens van 1 miljard dollar zelfs doorbroken worden. Dat terwijl er een fractie van een cent per gedraaid nummer wordt opgehaald.

RTL maakt vandaag bekend een belang van 65 procent te nemen in The Entertainment Group (TEG), waar Videoland onder valt. CEO Bert Habets: “Deze overname is voor ons  een logische volgende stap in de ontwikkeling van ons on demand tv-aanbod. We zitten met RTL in een digitale transformatie. Het b-to-b verdienmodel gedreven door advertenties blijft voor RTL de belangrijkste bron van inkomsten. Tegelijkertijd zien we het b-to-c verdienmodel met betaaldiensten steeds harder groeien.”

RTL maakt zich met deze stap op voor de snel veranderende markt, waar straks ook Netflix zich in zal mengen. De toekomst moet uitwijzen of de overname van Videoland een succesvolle stap blijkt, of uiteindelijk een kat in de zak.

Een extra stukje content met link hier kan ook.

1 Reacties // Reageer

One thought on “RTL mengt zich in VOD-strijd met overname Videoland

  1. Nick

    Ben benieuwd naar het aanbod van zowel Netflix als RTL. RTL zal de duurdere variant worden gok ik en misschien expres hun series niet bij Netflix aanbieden. Netflix zal alleen US content krijgen denk ik. Ook goed overigens, want die mis ik NL nogal eens op TV.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>