Martijn Krabbé: Nieuw soort adoratie bij fans X Factor

header 4 acts
“Er werd op sommige momenten zo extreem gegild door de fans van de jonge talenten, dat we ons nauwelijks verstaanbaar kunnen maken”, aldus Martijn Krabbé over het lopende seizoen van X Factor. Vanavond is de live finale te zien bij RTL 4. De kijkcijfers mogen dan wat onder het gewende niveau liggen, er lijkt wel een hype te zijn ontstaan rondom de finalisten. En dat een talentenjacht dat losmaakte, is een tijd geleden.

Martijn benadrukt in het AD dat hij veel energie krijgt van de fans. “Ik had verwacht dat ik door het harde geluid mijn stem zou moeten verheffen, maar ik ga door die herrie juist duidelijker en rustiger praten. Er is bij deze editie sprake van een nieuw soort adoratie van fans.”

X Factor is dit seizoen volledig op de schop gegaan. De liveshows ademen een soort concertbeleving, mede door fans die tussen het podium en jury instaan. Maar ook in eerdere stadia was X Factor anders dan voorgaande jaren met gescheiden jurering bij de eerste audities en Room X. Ali, Angela, Candy en Gordon zijn dit jaar op zoek gegaan naar kandidaten die weliswaar goed kunnen zingen, maar ook weten wat ze willen als artiest.

De komende tijd moet blijken of X Factor kandidaten heeft afgeleverd die het hoofd boven kunnen water houden in de muziekindustrie. En dus niet na een periode van schnabbelen weer in de anonimiteit verdwijnen.

Getuige het gegil van de meisjes lijkt er zeker een toekomst weggelegd voor B-Brave, Haris en Adriaan. Adriaan overleefde vorige week de herkansing, wat doet vermoeden dat hij vanavond de minste stemmen zal krijgen. Alle kandidaten zingen in elk geval één nummer, daarna wordt afscheid genomen van één kandidaat. Daarna nemen de twee toppers het tegen elkaar op met nog twee nummers. Rond half elf moet duidelijk zijn wie X Factor 2013 op zijn naam schrijft.

Oja, Robin Thicke treedt tussendoor ook nog op met Blurred Lines. Het belooft een mooie avond te worden.

X Factor, 20.30 uur, RTL 4

Zie ook:
Finale X Factor: B-Brave versus de jongens van Angela
Robin Thicke in finale X Factor
Angela: Feller X Factor knettert van energie
Hysterische taferelen bij B-Brave uit X Factor

Een extra stukje content met link hier kan ook.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Martijn Krabbé: Nieuw soort adoratie bij fans X Factor

  1. k:Alex

    Het scoort heel goed in de doelgroep ‘vrouwen’ 11-18.
    Dat is ook wel te zien aan het publiek.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>