Holland’s Got Talent verhuist naar zaterdagavond

Schermafbeelding 2013-07-03 om 22.27.19Het zesde seizoen van Holland’s Got Talent zal op de zaterdagavond van RTL 4 te zien zijn. Dat heeft Albert Verlinde in RTL Boulevard verklapt. RTL 4 zal daarmee voor het eerst twee talentenjachten in een week programmeren, want op vrijdag is The Voice of Holland al te zien. De verhuizing lijkt enerzijds te zijn ontstaan uit een luxeprobleem: een overschot aan succesvolle talentenjachten. Anderzijds blijft er schaarste qua groot andersoortig weekendamusement.

RTL 4 komt in het nieuwe seizoen in elk geval met The Voice of Holland, The Voice Kids, Holland’s Got Talent en Everybody Dance Now. Ook is de inschrijving voor een nieuwe reeks X Factor geopend, al staat het nog niet vast dat deze talentenjacht daadwerkelijk op tv komt.

De commerciële zenders zijn ondertussen al geruime tijd naarstig op zoek naar ander groot amusement, iets wat op de internationale markt nauwelijks voor handen is. Ook daar zijn talentenjachten nog altijd hot. Het afgelopen seizoen zijn wel wat nieuwe amusementshows gelanceerd, telkens van eigen bodem. Het gaat onder andere om Weet Ik Veel?, Sterren Springen op Zaterdag, De Showbizzquiz, De Grote Vakantieshow en The Next Pop Talent.

Bij Holland’s Got Talent is het overigens nog onduidelijk hoe de exacte invulling is. Gordon heeft zijn rentree al aangekondigd, maar of ook ex-RTL-gezicht Patricia Paay weer in de jury zit, is niet bekend.

Zie ook:
- StatCounter - Free Web Tracker and CounterThe Voice of Holland in augustus al terug bij RTL
- RTL 4 bewust met niet-zangshow Everybody Dance Now

Een extra stukje content met link hier kan ook.

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Holland’s Got Talent verhuist naar zaterdagavond

  1. Simon

    ‘De commerciële zenders zijn ondertussen al geruime tijd naarstig op zoek naar ander groot amusement, iets wat op de internationale markt nauwelijks voor handen is. Ook daar zijn talentenjachten nog altijd hot. Het afgelopen seizoen zijn wel wat nieuwe amusementshows gelanceerd, telkens van eigen bodem. Het gaat onder andere om Weet Ik Veel?, Sterren Springen op Zaterdag, De Showbizzquiz, De Grote Vakantieshow en The Next Pop Talent.’

    In deze alinea zitten een aantal fouten, zo doel je op SBS6 maar noem je de naam niet. Ook vergeet je Bloed, Zweet en Tranen te noemen.

      /   Reply  / 
  2. Peter

    Goede zet om dit te doen. In het verleden stond Idols b.v. ook op de zaterdagavond. Ik vind dit net een wat betere avond voor talentenjachten eerlijk gezegd.

      /   Reply  / 
  3. Bernie

    Voor het eerst twee talentenjachten in de week? In het verleden waren Beat the Best en My Name is ook al op zaterdag te zien naast een talentenjacht op vrijdag. ;) Waren trouwens niet echt hemelse scores :P

      /   Reply  / 
  4. Briejan

    I’m with Bernie. ;-)

      /   Reply  / 
  5. Nick

    Ik vrees door deze zet een verlies van kijkers voor HGT of TVOH. Overigens hoop ik dan voor minder kijkers voor laatstgenoemde. HGT blijft leuk en fris elk jaar vind ik, ondanks hetzelfde format. Enige puntje is Robert Ten Brink en Patricia Paay die vervangen moeten worden.

      /   Reply  / 
  6. Robert

    Weet bijna zeker dat Patricia paay vervangen gaat worden, heb het gevoel dat Patty Brard haar plaats gaat innemen

      /   Reply  / 
  7. Rocky

    Overkill, overkill, overkill.

      /   Reply  / 
  8. J

    CHANTAL JANZEN VERVANGT PATRICIA PAAY!

      /   Reply  / 
  9. Jaap

    Zou voor SBS toch een mooie kans zijn om met iets nieuws te komen. RTL lijkt zich vast te houden op bestaande successen, benieuwd hoe lang de kijker dat vol houdt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>