De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje

genialebommenmeisje_jonasjonassonEr is weer een nieuw boek van Jonas Jonasson. Als die naam je niets zegt, dan zegt de titel van zijn vorige boek je misschien wel iets. Hij is namelijk de auteur van ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’. Van dat boek zijn maar liefst meer dan 300.000 exemplaren verkocht en het staat al zo’n drie jaar in de Bestseller 60. Een mooi boek om dus cadeau te geven met kerst.

Nombeko Mayeki, geboren in Soweto tijdens de apartheid, begint te werken op haar vijfde, wordt wees op haar tiende en wordt door een auto aangereden op haar vijftiende. Alles wijst erop dat ze is veroordeeld tot een bestaan van hard werken en tot een dood te midden van algemene onverschilligheid.

Maar dat zou een onderschatting zijn van het lot … en van het feit dat ze een analfabete is die kan tellen – twee factoren die haar ver van Zuid-Afrika brengen en haar in de hoogste kringen van de internationale politiek doen belanden. Nombeko slaagt erin de meest gevreesde geheime diensten ter wereld tot haar vijanden te maken. Op het moment dat ze opgesloten zit in een aardappelvrachtwagen, wordt de mensheid bedreigd.

Na het enorme succes van zijn eerste roman pakt Jonas Jonasson met zijn laconieke gevoel voor humor vooroordelen en het fundamentalisme in al zijn vormen aan. En nog meer goed nieuws, want de verfilming van zijn debuut verschijnt in februari 2014 in de bioscoop.

[isbn]9789056724542[/isbn]

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Zorgt geniale bommenmeisje voor jaar lang gratis boeken?
Lees ook:Kim Feenstra omschrijft huwelijk als keihard werken
Lees ook:Derde druk voor De val van SNS Reaal
Lees ook:KLM verrast je Valentijn op 10 km hoogte meldt advertentie
Lees ook:Nelson Mandela. 15 lessen over leven, liefde en leiderschap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>