Martine Bijl: Heel Holland Bakt kan niet bij commerciëlen

heel holland bakt 2015Vanavond begint het derde seizoen Heel Holland Bakt bij Omroep Max. Je weet nu al dat Twitter vol zal lopen met guitige berichten over de hobbybakkers, het vingertje van jurylid Janny van der Heijden en die grapjes van presentatrice Martine Bijl. Maar Heel Holland Bakt is wel een programma dat ter discussie staat, als amusementstitel bij de publieke omroep. Toch zou deze show nooit bij de commerciële gemaakt kunnen worden, weet Martine zeker.

“Gebeurt dat wel, dan haak ik af. Heel Holland Bakt kan niet bij de commerciëlen worden gemaakt: dan krijg je constant reclame waarin je Koopmans-producten langs ziet komen met rommel die niemand wil op het aanrecht”, vertelt ze in het AD. “Wij werken meer dan 50 uur aan een uitzending van 50 minuten omdat we mooie tv willen maken. De commerciëlen willen geld verdienen.”

Aan het recept van Heel Holland Bakt zijn weinig toevoegingen gedaan dit seizoen. “De kandidaten en de gerechten zijn nieuw. Verder helemaal niets. Waarom ook veranderen? Het is niet nodig. Het is mooi om te kijken naar leuke, begeesterde mensen. Never change a winning team.”

Dat er volop getwitterd wordt, ontgaat Martine niet. Toch neemt ze nooit zelf een kijkje. “Want ik vind het enorm naar als daar iets lelijks op staat. Waarom moet ik dood als ik het over bokkenpootjes heb? Ik weet dat, want ik vraag toch altijd aan mijn collega’s wat er getwitterd wordt, ik ben niet helemaal achterlijk. Baksnol zou ik nog aanvaardbaar vinden. Maar vuile teringhoer, staat er dan.”

De 67-jarige presentatrice heeft een rijke tv-geschiedenis, maar voor veel mensen is Heel Holland Bakt een kennismaking met de coryfee. “Mensen herkennen mij in het dagelijks leven nooit omdat ik geen make-up draag. En dan zie ik er anders uit. Het enige herkenbare aan mij is mijn stem. Als ik wat zeg, zie ik hoofden draaien. Maar omdat ik redelijk zwijgend mijn boodschappen doe, valt het mee met de aandacht. Wel rijden veel meer fietsers langs mijn huis en roepen hard Heel Holland Bakt…!”

Heel Holland Bakt, 21.00 uur, Max (NPO1)

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Heeft Omroep Max zomerhit met Heel Holland Bakt?
Lees ook:Heel Holland Bakt stijgt verder
Lees ook:Van der Vorst wint van Heel Holland Bakt
Lees ook:Kijkcijfers Gemeten: Heel Holland Bakt
Lees ook:Plannen voor eigen tv-show Janny uit Heel Holland Bakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>