Verklein je kans op borstkanker met twee dagen dieet per week

Dieten slecht voor je? Welnee! Het kan zelfs een van onze grootste angsten, borstkanker voorkomen lees ik net op HLN. Twee dagen per week een strikt dieet van groenten, fruit en melk volgen kan volgens experts inderdaad borstkanker helpen voorkomen. De onderzoekers bestudeerden 50 vrouwen met overgewicht tussen 30 en 45 jaren die genetisch gezien meer risico lopen op borstkanker. Daaruit blijkt dat door twee keer per week hun calorieopname te beperken tot 650 calorieën ze duidelijk minder risico loopt op kanker.Het onderzochte dieet bestaat uit vier porties groenten, een stuk fruit, twee glazen halfvolle en ofwel een tas vleesbouillon, een dieetdrankje of groene thee twee dagen per week. Na zes maanden bleek dat de proefpersonen minder kankerveroorzakende hormonen in hun bloed (gemiddeld 40 procent minder leptine en 25 procent minder insuline) hadden, ze verloren ook gemiddeld 6,3 kg. Het is al langer geweten dat gewicht verliezen kan helpen borstkanker te voorkomen, obesitas zou verantwoordelijk zijn voor een derde van de gevallen van deze ziekte.
Onderzoekster Michelle Harvie: “Door enkele dagen per week te diëten kun je je calorieopname veel beter beperken dan wanneer je elke dag op je eten let. Dit heeft invloed op alle cellen in het lichaam, zeker op deze in de borst, het zorgt ervoor dat de aanvoer van hun voeding stopt, waardoor ze stabieler zijn en minder kans hebben om zich te delen en een kanker te vormen. Professor Stephen O’Rahilly: “De grootste uitdaging is dat mensen het extreem moeilijk vinden om slank te blijven, twee jaar nadat ze op dieet gingen, zitten de meesten weer op hun oorspronkelijke overgewicht.”

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>