Dress Red Day vraagt aandacht voor hart- en vaatziekten vrouwen

De Nederlandse Hartstichting vraagt met de campagne ‘We hebben je hart nodig’ aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Want mocht je misschien denken dat vooral mannen hier aan sterven, dan heb je het goed mis. Hart- en vaatzieken zijn namlijk doodsoorzaak nummer één onder vrouwen. Woensdag 29 september is daarom uitgeroepen tot Dress Red Day. Oeps…zit ik hier in mijn jeans en grijze jasje… Ik heb niet eens een rode jurk! Bijzonder is dat de Gamma mannen aandacht vragen voor de campagne.

De Hartstichting roept mensen op geld te doneren om wetenschappelijk onderzoek te doen naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. De focus van wetenschappelijk onderzoek ligt namelijk vooral op mannen. Tijdens Dress Red Day kleurt Nederland rood. Op 29 september is er op het Beursplein in Amsterdam een openlucht Fashion Atelier waar mensen een uniek rood kledingstuk of accessoire kunnen krijgen. De Hartstichting vraagt iedereen woensdag in het rood gekleed te gaan. Om extra aandacht voor de campagne te vragen, is er een mini-ziekenhuisserie gemaakt met Martin van Waardenberg en John Buijsman (bekend van de GAMMA-reclame als Sjaak en Freek-Willem).

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>