Vier op tien vrouwen dikker na dieet

Waar doe je het voor; vier op de tien vrouwen zouden na een streng dieet juist zwaarder wegen dan voor het dieet. Eenmaal op gewenst gewicht, zijn vrouwen na 21 dagen weer zwaarder dan voorheen. Weinig motiverend, niet? Dat het die andere zes dus blijkbaar wel lukt (en da’s dus nog altijd de meerderheid) vergeten we bijna. Blijven sporten…da’s toch echt het aller, allerbeste. En je niet verliezen aan allerlei vettigheden. Ach, het klinkt allemaal zo makkelijk, maar doe het maar. Ik heb zelf nog de meeste baat bij balansen.Uit het recente Britse `Food, Body and Mind report’, blijkt dat vier op de tien vrouwen meer dan twee kilogram zwaarder wegen dan voor ze aan hun dieet begonnen.
Als de vrouwen eenmaal hun doel bereikt hebben, schijnen ze over minder wilskracht te beschikken. Volgens onderzoeker Dr. Ian Campbell, flirten teveel vrouwen met een ongezond dieet. Het ideale gewicht vereist volgens Campell inspanning op lange termijn. Vrouwen zouden zich nog altijd richten op de snelle impactdiëten in plaats van na te gaan hoe ze hun ideale gewicht de komende weken, maanden en jaren kunnen behouden. De meeste vrouwen vinden de druk om zo snel mogelijk gewicht te verliezen het grootste struikelblok. Vaak kampen ze daardoor met een grotere eetlust dan normaal.

De collega’s op werk zouden het diëten ook moeilijker maken door tijdens de lunch lekkere snacks te nemen. Moeders van kleine kinderen geven het eten van de restjes als belangrijkste oorzaak van hun gewichtstoename.
Verder blijkt dat een op de tien dames na een dag diëten het voor gezien houdt. In een week tijd vallen er meer vrouwen af. De dames blijken een dieet gemiddeld tien dagen vol te houden.
Mail dit artikel.

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>