Een Kerstvertelling

De oma van Luc had een sprookjesboek meegebracht uit Kaapverdië. En zo kon het gebeuren dat hij nu ergens in Schiedam in een ledikant ademloos lag te luisteren naar zijn voorlezende grootmoeder. Het ging over een zwarte zwaan die, lang geleden, verpieterde in een Saksische stad. Op een goede dag meldde zich een jonkheer van een honderden kilometers verderop gelegen rijk, die hem overhaalde dat rijk te komen dienen. De zwaan kende daar, net als zo vaak in zijn leven, problemen. Op een zekere zomerdag ontmoette de zwaan echter een ooievaar die hem aanbood zijn leven voorgoed ten positieve te veranderen. De zwaan ging vanzelfsprekend akkoord en de ooievaar bracht hem kort daarop wat ooievaars doorgaans te brengen hebben. In de jaren die volgden groeide de zwarte zwaan uit tot de onbetwiste en alom bejubelde koning van het rijk van de jonkheer, het rijk van het Witte Paard. En hij leefde nog lang en gelukkig. De oma van Luc sloot de sprookjesbundel. Luc keek zwijgend opzij. Zijn vriendin was inmiddels in slaap gevallen.

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Lady Gaga ‘choqueert’ fans met normale outfit
Lees ook:Een dagboek vol geluk; leer het positieve te waarderen
Lees ook:Talpa werkt aan nieuwe afvalshow voor SBS 6
Lees ook:Tv-première on demand-serie Zwarte Tulp
Lees ook:Het huis met de schaduw van Aminatta Forna

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Een Kerstvertelling

  1. twentemax

    Het lijkt hier wel een literaire blog zo langzamerhand. Ik stap zo in de auto om vanuit het land van de adelaar naar het koninkrijk van het Witte Peerd rollade te gaan eten. Van mij mag het, wie kan er nog meer stukjes schrijven. Jack ben je Wallace? Wallace ben je Jack? Fijne 2e kerstdag waar de top 2000 het gemis van voetbal wat goed maakt. Groeten.

      /   Reply  / 
  2. deleukstethuis

    Er was eens een eerste speeldag in 2014
    PEC- Vitesse een 1, Ajax – PSV een 2 , Twente – Heracles een 1.
    Twente pakte aldus de koppositie, zat op kampioenskoers en gaf de 1e plek niet meer weg. En ze leefden nog lang en gelukkig.

      /   Reply  / 
    1. twentemax

      Kan maar zo, hopen dat dit sprookje geen fabeltje wordt.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>