SBS door het miljoen met live finale Bloed, Zweet & Tranen?

w630.de78a_r16-9_c8a64e7dc5136296c18d1b2671bde85aBloed, Zweet & Tranen is voor SBS 6 niet het gedroomde succes geworden, de makers hoopten op 700 duizend kijkers en dat is tot nu toe slechts twee afleveringen gelukt. Maar in aanloop naar de finale neemt de belangstelling wel toe. Vanavond nemen Daantje, Jason, Samantha en Rein het nog eenmaal tegen elkaar op. En wie weet komt de ontknoping in de buurt van het miljoen?

In de iTunes chart heeft Rein Mercha de beste prestatie geleverd de afgelopen week, zijn single Hou van Mij schurkt tegen de top 10 aan. Daarna volgen Jason Bouman, Samantha Steenwijk en Daantje. Maar zijn deze verkoopcijfers ook een afspiegeling van de televoting vanavond in de live finale?

Want de winnaar van Bloed, Zweet & Tranen wordt bepaald aan de hand van verkochte downloads, de stem van de kijker thuis en de keuze van de jury. Na solo’s, duetten en gastoptredens met René Froger en Glennis Grace zal van ieder juryteam één talent afvallen. In de finaleronde brengt de beste kandidaat van ieder team een single ten gehore. Het is dan aan de kijker om een allesbeslissende stem uit te brengen: Wie wordt gekroond tot nieuwe volkszanger van Nederland, wint het platencontract, én mag optreden tijdens het meezingfeest Holland zingt Hazes?

Overigens is in SBS Shownieuws gehint op een tweede seizoen van Bloed, Zweet & Tranen. Maar daarover is nog geen definitief besluit gevallen. Het programma is wel één van de meer succesvolle titels voor SBS 6 uit het afgelopen tv-seizoen.

Bloed, Zweet & Tranen, 20.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- Publieksjury in tweede fase Bloed, Zweet & Tranen
- Tooske terug op tv in Bloed, Zweet & Tranen
- Gerard staat open voor vervolg Bloed, Zweet & Tranen
- Focus op niveau in SBS-show Bloed, Zweet & Tranen

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:SBS 6 komt met tweede seizoen Bloed, Zweet & Tranen
Lees ook:Kijkcijfers: 752 duizend kijkers finale Bloed, Zweet & Tranen
Lees ook:Kijkcijfers vrijdag: Weer meer kijkers Bloed, Zweet & Tranen
Lees ook:Tooske: Weinig tv-werk kwam wel goed uit
Lees ook:SBS 6 terug met De 25… op primetime vrijdagavond

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “SBS door het miljoen met live finale Bloed, Zweet & Tranen?

  1. Simon

    Herman,

    Inclusief uitgesteld kijken (en de herhaling op dinsdagavond) gaat het iedere week wel over die 700.000 kijkers heen. Maar of dit nou het succes is geworden wat ze er van hadden verwacht, ik betwijfel het. Toch is dit denk ik wel de richting die SBS6 op moet gaan, lekker volks. ALS, met de nadruk op als, ze een nieuw seizoen gaan maken, moeten er wel flink wat aanpassingen worden gedaan. Dus: geen hotseats etc. meer en ook in de jury mag wel wat veranderen (geen Hazes-kids meer aub!).

      /   Reply  / 
  2. M

    Helemaal eens met Simon!

      /   Reply  / 
  3. Sven

    Niet gelukt, verre van zelfs.
    Maar 750.000 kijkers voor de finale !
    Aardig voor SBS maar niet genoeg.

      /   Reply  / 
  4. Nick de Mol

    Volgens mij en is hij niet de echte volkszanger van Nederland. En dat hele stemmen klopt niks van. Rein heeft onterecht verloren. De mensen krijgen tijdens het stemmen al te horen dat ze niet meer op Rein konden stemmen. Kijk maar op de fansite van Rein op facebook. Er is maar 1 winnaar en dat is John de Mol, die heeft ze zakken weer gevuld met de zoveelste show waar hij de winnaar al op ze desk had liggen voor het op de buis kwam. Jason, gefeliciteerd, jij bent niet de nieuwe volkszanger geworden, maar de nieuwe melk koe voor John de Mol en zijn Talpa.

    Helaas keken we dus naar een Talpa soap en niet naar een eerlijke finale.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>