SBS 6 stelt tweede seizoen Sterren Springen uit

foto_20551_16-miljoen-kijkers-voor-sterren-springen-op-zaterdagHet meest opmerkelijke medianieuws van deze week: het nieuwe seizoen van Sterren Springen op Zaterdag is voorlopig in de ijskast gezet. Hoewel Eyeworks al heel ver was met de voorbereidingen – het kandidatenveld zou al zo goed als compleet zijn – ziet SBS 6 voorlopig af van uitzending van de spektakelshow, de verrassing uit het lopende tv-seizoen. Reden: de zender investeert nu liever in de kwakkelende vooravond. Shock and awe!

Dit tv-seizoen werd nog geopend met het spraakmakende Sterren Springen, waarvan niemand eigenlijk wist wat er van te verwachten. Het werd een grote hit, vier uitzendingen lang. Het format, dat jaren boven de markt zweefde en het format dat geen zender aandurfde, ging na vertoning bij SBS 6 heel de wereld over. Al heel rap werd een tweede seizoen aangekondigd, dat nu redelijk last-minute is afbesteld.

SBS 6 kiest er voor om groot te investeren in de vooravond, dat de afgelopen tijd weinig voorstelt met herhalingen van Huizenjacht, een matig bekeken Hart van Nederland, een kort blokje SBS Shownieuws en vervolgens Lachen om Homevideo’s. Eerder dit seizoen bleken Beschuldigd en Recht van Nederland niet het gehoopte succes.

Voor komend najaar gaat het roer dus grondig om, mogelijk komt het al lang geleden aangekondigde Scènes de Menage nu eindelijk op tv. Het is een Franse sketchshow waarin het huishouden van verschillende soorten gezinnen wordt uitvergroot. Aldaar een groot succes, Remko van Westerloo wil het hier gaan maken met acteurs die hun sporen hebben verdiend op het gebied van comedy. Scènes de Menage zou om 20.00 uur geprogrammeerd moeten worden, tegenover GTST en het NOS Journaal. Sowieso ontstaan er mogelijkheden in de vooravond, nu DWDD per januari opschuift naar 19.00 – 20.00 uur.

Toch is de keuze opmerkelijk. Toen Talpa en Sanoma de SBS-zenders kochten, werden de programmabudgetten flink omhoog geschroefd. Deze waren weliswaar tot een minimum teruggebracht door de vorige eigenaar, maar de zakken van de nieuwe eigenaars leken diep. Nu blijken ze toch niet dermate diep dat èn de vooravond èn het grote amusement in het weekend er van kunnen worden bekostigd. Terwijl eerder astronomische gages werden weggegeven bij Vliegende Hollanders, terwijl niet eens iedereen van de schans ging.

Daarnaast zijn de succesjes uit het lopende tv-seizoen toch niet heel talrijk. Goed, op de late avond zit SBS 6 weer in de lift (tegelijkertijd komt er per augustus concurrentie bij in de vorm van RTL Late Night), maar verder… Titels waarvan een vervolg is aangekondigd zijn Dokter Tinus, Danni Lowinski, Recht van Nederland en Komt een Man bij de Dokter. Vermoedelijk gaat SBS 6 ook door met De Lijf Show, Oplichters in het Buitenland, De Showbizzquiz en De Beste Liedjes van Nederland.

Albert Verlinde meldt in RTL Boulevard dat Eyeworks op zijn zachtst gezegd not amused is over het cancellen van Sterren Springen. SBS zou daarom spoedig met de producent om de tafel gaan om een oplossing te vinden. Zoals het er nu naar uitziet, wordt de duikplank pas in 2014 in gebruik genomen.

Zie ook:
- Patty Brard terug in vooravond SBS 6?
- ‘Andy van der Meyde in Sterren Springen op Zaterdag 2′
- Reinout: Vliegende Hollanders schaadt hele genre
- SBS 6 zet Frans hitformat tegenover GTST en DWDD- Alle ogen weer op najaar SBS 6: Wat te doen?

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Monique van de Ven: SBS 6 wilde Dr. Deen kopen
Lees ook:‘Vroege Shownieuws straks gelijktijdig met RTL Boulevard’
Lees ook:John de Mol: SBS-bashen uit de mode
Lees ook:Directie SBS hoopte op 600 duizend kijkers Dokter Tinus
Lees ook:Lang gewacht, toch gekomen: Benidorm Bastards 2

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “SBS 6 stelt tweede seizoen Sterren Springen uit

  1. Maarten

    Tja, Talpa gunt andere producenten geen plek, laat staan succes. En dat is precies wat SBS de nek om gaat draaien.

      /   Reply  / 
  2. Piet

    Talpa is mede-eigenaar van SBS, dus ze hebben het volste recht.

      /   Reply  / 
    1. Maarten

      Slapen op de plek waar je schijt, nooit doen.

        /   Reply  / 
  3. Simon

    Logische keuze! Je kunt het geld maar 1x keer uitgeven. Want wat heb je liever: 4 zaterdagen minimaal een miljoen kijkers of een voor de langere termijn een succesvolle vooravond. Dan is de keuze toch snel gemaakt lijkt me. Een succesvolle vooravond zal ook er ook voor zorgen dat primetime programma’s in de lift komen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>