Daarom koop je beter geen parfum voor een ander

Volgens recentelijk onderzoek wordt men alleen aangetrokken tot een parfum dat de eigen lichaamsgeur aanvult. Daardoor is het moeilijk om voor een ander een geurtje uit te kiezen. Hanidg te weten, mocht je ooit van plan zijn iemand te verrassen met een luchtje. Tenzij het iemands vaste lijflucht is natuurlijk! Jan Havlicek, geurexpert aan de Charles University in Praag, zegt dat men zelden een parfum kiest om de lichaamsgeur te verbergen. Maar in plaats daarvan neemt men een geur die het beste combineert met de eigen geur. Dit in tegenstelling tot wat men voorheen dacht. “Parfum wordt al duizenden jaren gebruikt door de mens, met de opvatting dat we onze natuurlijke lichaamsgeur verbérgen en om ons lekkerder te laten ruiken,” aldus Havlicek in Daily Mail.

Naar aanleiding van de studie van Havlicek zijn 12 vrijwilligers gevraagd om in één van hun oksels een zelfgekozen geurtje te spuiten en in de andere oksel een parfum te spuiten dat voor hen werd uitgezocht. Hieruit bleek dat men de oksel met de geur die de vrijwilligers zelf hadden uitgekozen veel lekkerder vonden ruiken.

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>