Van een incidentele vreetbui word je niet dikker

Nou, laat je gerust een keertje volledig gaan met een compleet pak koekjes en een zak chips op de bank, je lichaam compenseert een incidentele vreetbui namelijk door later automatisch minder te eten, waardoor je niet bijkomt op lange termijn. Dat blijkt uit recent onderzoek. Geeft dat een goed gevoel of wat? En ik altijd maar denken dat ik na een remloos eetmoment een kilo of drie ben aangekomen… Niet dus! Om een stabiel gewicht te bewaren mag je opname van dag tot dag met 600 calorieën schommelen. Het ziet er naar uit dat je lichaam een systeem heeft ontwikkeld waardoor een dagje meer of minder calorieën op korte termijn geen invloed op je gewicht hebben. Je lichaam zal later automatisch minder om eten vragen om de vreetbui te compenseren.
Dat betekent dat je wanneer je op bepaalde dagen 30 procent meer of minder eet dan anders, dit niet per se een aanslag op je lijn hoeft te betekenen. Je komt hierdoor op lange termijn maximum 2 procent van je totale lichaamsgewicht bij, ontdekten onderzoekers. De sleutel om je slanke lijn te bewaren is dus het aantal calorieën op lange termijn stabiel te houden.
Maar de wetenschappers waarschuwen dat de resultaten van dit onderzoek geen excuus mogen zijn om regelmatig een vreetbui te hebben. “Het gemiddelde aantal calorieën bleef wel stabiel op lange termijn bij de proefpersonen.”

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>