Liever lipgloss dan koffie voor veel vrouwen

Onderzoeksbureau Harris Interactive heeft onderzoek verricht onder 1.018 vrouwen boven de 18 jaar betreffende make-up. Hieruit bleek dat vooral een goed uitziende huid belangrijk gevonden wordt. Lekker gezond bruin dus en niet teveel geplamuurd. Ik vind dit weer een onderzoek dat redelijk makkelijk valt in te passen in de categorie; ‘joh, moest hier nou nog een onderzoek voor komen?’. Dit wist ik namelijk allang. Want wel interessant is, is dat wij vrouwen make-up boven ontbijten stellen. Maar als ervaringsdeskundige had ik ook dat wel kunnen weten. In de enquête werden vrouwen gevraagd naar hun relatie met cosmetica. Het merendeel van de dames antwoordde dat een goed uitziende huid het allerbelangrijkste is bij het aanbrengen van make-up.
Aan de vrouwen werd daarnaast voorgelegd welk cosmeticaproduct ze zouden kiezen als ze er maar één mochten houden. Het overgrote deel van de dames, namelijk 58 procent, koos voor een make-upproduct dat de huid er gaaf laat uitzien, zoals een foundation of een gezichtspoeder. Bijna driekwart van de respondenten zegt zelfs extraatjes op te willen geven, zoals het eten van chocolade, in ruil voor een jaar lang een mooie huid.
Ook zouden veel vrouwen hun kop koffie in de ochtend graag laten staan voor een beetje lipgloss, en maar liefst 42 procent van de ondervraagden zegt het ontbijt te willen overslaan als ze de keuze moesten maken tussen de ochtendmaaltijd en make-up. “Vrouwen beginnen eindelijk te begrijpen wat vele make-up experts allang weten, en dat is dat een mooie huid essentieel is om er goed uit te kunnen zien. Als de huid er gaaf uitziet, dan zal alles beter staan”, zegt make-up expert van de sterren Amy Oreasman tegen Stylelist.
© NU.nl/Styletoday

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>