Geloof vooral niet dat de moderne man bestaat!

De mythe van de ‘nieuwe man’ ligt aan diggelen en is bovenal een groot misverstand tussen mannen en vrouwen, zo blijkt uit een Duitse gezinsstudie. In de ogen van de vrouwen helpt de ‘moderne man’ in het huishouden en opvoeding, behandelt die zijn partner als gelijke, denkt hij aan zijn gezin en is hij gevoelig. Mannen van hun kant beschouwen zichzelf als ‘modern’ als ze netjes gekleed gaan, kosmopolitisch, carrièregericht en sportief zijn. Ik vind het wel best hoor, die wat traditionelere rolverdeling. Ik moet er helemaal niet aan denken de rollen gelijk te verdelen! Ik zie mezelf al liggen, onder de motorkap, of vijf dagen werken…Het doorsnee-Duitse gezin oogt echter erg ‘ouderwets’: daar spelen de vrouwen nog steeds de werkende hoofdrol en zijn enkel het gras maaien en herstellingen voor rekening van de mannen. Opmerkelijk besluit bij de studie is trouwens dat 85 procent van de ouders aangeven dat hun kroost weigert mee te helpen bij het huishouden omdat de kinderen er gewoonweg geen zin in hebben. In de meeste gevallen (58 procent) vinden de kinderen dat dat voor hun ouders bestemd is. Ook hier is het rollenpatroon duidelijk: jongens vinden huishoudelijke taken weggelegd voor vrouwen.

Een extra stukje content met link hier kan ook.

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Geloof vooral niet dat de moderne man bestaat!

  1. Veilig Varen

    Daarentegen dienen de ‘oudewetse’ mannen nog steeds deuren open te doen, bloemen te kopen en enz…

      /   Reply  / 
    1. Reneetje

      Dat doen die ouderwetse mannen alleen in het begin van de prille relatie om vrouwen te imponeren. Eerst uitsloven, daarna is het gebeurd met het elegante gedrag. Daar trappen vrouwen tegenwoordig niet meer in.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>